Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(Hilton)
Wiking
Zobacze, moze w Tajlandii mają takie... na razie widzialam tylko z napisem "shut down" i radze ci sie zastosowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
ja dziś stosuje bardzo szybki model .....polski , taki szybki że nienadążam pisać a już wysyła
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Marcinlbn napisał:
Dino napisał:

W cyberprzestrzeni Micro i soft sprawdza się: "Naciśnij przycisk START, aby zakończyć pracę z systemem."

Jak sie ma system operacyjny z przed 8 lat to trzeba "start" nacisnąć :]

Ja pracuję pod DOS, który jest starszy od bramy portowej, a w nim wystarczy nacisnąć wyłącznik komputera, lub wyjąc wtyczkę zasilania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hilton napisał:
Zobacze, moze w Tajlandii mają takie... na razie widzialam tylko z napisem "shut down" i radze ci sie zastosowac

W Tajlandii maja guzik *shut up*... ale to nie pecety, choc gabaryty nawet zblizone haha...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
bad harry napisał:
ja dziś stosuje bardzo szybki model .....polski , taki szybki że nienadążam pisać a już wysyła

Ale ty korzystasz z technoligii "mind blue connect", dziala to w taki sposób, ze ty myślisz co napisac, a bezprzewodowe połączenie synapsy ---> komputer przelewa to w postaci liter i tworzy sie tekst na monitorze w odpowiedniej rubryce, rubryki nakierowujesz wzrokiem.
Dlatego nie muszisz juz pisac, nie wiedziales???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Hilton napisał:
bad harry napisał:

Ale ty korzystasz z technoligii "mind blue connect", dziala to w taki sposób, ze ty myślisz co napisac, a bezprzewodowe połączenie synapsy ---> komputer przelewa to w postaci liter i tworzy sie tekst na monitorze w odpowiedniej rubryce, rubryki nakierowujesz wzrokiem.
Dlatego nie muszisz juz pisac, nie wiedziales???

Marzenie, drogie marzenie, niestety, a jakie praktyczne, ile różnych rzeczy można robić w trakcie pisania na forum...
W muzeum techniki w Oslo bawiłem się fajną zabawką, maszynką do pojedynków za pomocą myśli. Komputer za pomocą opasek na głowach zawodników odbierał fale mózgowe i przetwarzał je na sygnały sterujące metalowym krążkiem na stole gry. Zwyciężał ten, kto bardziej wyciszył umysł . Super zabawka .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Marcin :)
(Marcinlbn)
Początkujący
Dino napisał:

Marzenie, drogie marzenie, niestety, a jakie praktyczne, ile różnych rzeczy można robić w trakcie pisania na forum...

Ja wiem czy takie aż marzenie... rozpoznawanie głosu już jest, można dyktować co się chce napisać, wydawać głosowe komendy co komputer ma robić, rozpoznawanie gestów z poziomu kamery też już jest... już nie wiele brakuje.

P.S Czy na tym forum istnieje jakakolwiek moderacja? bo tem "trochę" odbiega od głównego wątku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Marcinlbn napisał:
Dino napisał:

Ja wiem czy takie aż marzenie... rozpoznawanie głosu już jest, można dyktować co się chce napisać, wydawać głosowe komendy co komputer ma robić, rozpoznawanie gestów z poziomu kamery też już jest... już nie wiele brakuje.

P.S Czy na tym forum istnieje jakakolwiek moderacja? bo tem "trochę" odbiega od głównego wątku.

Marzenie moje, od wielu lat, kiedy uznałem, że prymitywna komunikacja ze sprzętem, jakiej używamy, jest nie do przyjęcia. Myślę, że obecnie przy odpowiedniej ilości kasy jest to do realizacji.

PS.
   Moderacja jest, ale w tym wątku temat główny został już wyczerpany i nie bardzo jest do czego się przyczepić .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Nie tylko moje marzenie, może już niedługo .

pl.engadget.com/2009/11/20/intel-pracuje...-sterowania-myslami/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Dino!! Ty mnie chyba wyjatkowo nie lubisz Znów mnie umiescies jako powód edycji, za co? Za to ze napisalam co mysle o przedostatnim odcinku MNTv ??
Nie mogłam sie powstrzymac
A jesli ci chodzi o ten twoj post o porodach, to nie mialam na celu ciebie osmieszyc ani zdenerwowac, nikogo nie mam, poprostu było to z uśmiechem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok